Pianorecital Gregor Dešman

op zondagmiddag 22 september


Gregor Dešman is een Sloveense pianist die momenteel in Nederland woont en werkt. Zijn aangeboren nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat hij een breed repertoire bestrijkt, van muziek uit de 18e tot de 21e eeuw.

 

Gregor studeerde in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland bij gerenommeerde docenten, onder wie Naum Grubert. Hij studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Ljubljana en ontving diverse prestigieuze prijzen onder meer in Milaan en in Bled, Slovenië.

Als solist trad hij op met diverse orkesten, waaronder het Valerius orkest in Den Haag en Het Slovense Philharmonish orkest. Gregor treedt op in diverse Europese landen op, vaak samen met andere internationaal succesvolle musici zoals Tibor Molnar, Joachim Eijlander en Gilles Apap.

Kenners zijn enthousiast over zijn spel. Vooraanstaande critici schrijven onder meer: ‘we genoten van een melodieuze lyriek en een rijke klankkleur’ en ‘het derde pianoconcert van Béla Bartók overtuigde mij helemaal met zijn zelfverzekerde spel’.

Beluister zijn uitvoering van Brahms' sonate nr. 3 op Youtube.

Programma
C. Debussy
From Preludes I
No. 5 Les collines d'Anacapri
No. 11 La danse de Puck

L. van Beethoven
Sonate op. 53 in C major 'Waldstein'

Pauze

M. Ravel
Sonatina

L. van Beethoven
Sonate op. 109 in E major

 

Toegang
Inloop van 14:30-15:00
Concert van 15:00-17:00 onderbroken door een pauze 
Nazit van 17:00 tot 18:00 met een glas wijn.

Kaartjes kunt u reserveren door een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van het aantal kaartjes en "Concert Gregor Dešman".
Uw reservering is definitief na betaling van € 15 per kaartje op NL12 INGB 0004329108 tnv R. Scheltens. Voor personen van 18 jaar en jonger is de toegang € 7,50.
Bij de toegangsprijs zijn alle consumpties inbegrepen.